Priključi se

Vijesti


Deprecated: Non-static method Joomla\CMS\Application\SiteApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/hdzbihtr/public_html/templates/gk_game/lib/framework/helper.layout.php on line 199

Deprecated: Non-static method Joomla\CMS\Application\CMSApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/hdzbihtr/public_html/libraries/src/Application/SiteApplication.php on line 275

ODRŽANA 11. IZBORNA SKUPŠTINA OO HDZ BIH TRAVNIK

U petak, 14. lipnja 2019. godine u velikoj sali Općine Travnik održana je 11. Izborna skupština OO HDZ BIH Travnik. Izbornoj skupštini prethodile su skupštine jedanaest temeljnih ogranaka OO HDZ BIH Travnik na kojima su se izabrali Izvršni odbori, izaslanici i kandidati za Općinski odbor.

Izborna skupština koju je otvorio dosadašnji predsjednik OO HDZ BIH Travnik Bojan Domić počela je intoniranjem himne svih Hrvata „Lijepa naša“ te minutom šutnje za poginule hrvatske branitelje i preminule članove HDZ BIH.

Nakon izabranog radnog tijela skupštine Bojan Domić podnio je izvješće o radu OO HDZ BIH Travnik u mandatu 2015.-2019.
U izvješću se između ostalog osvrnuo na dva izborna ciklusa u kojima je HDZ BIH Travnik ostvario značajan rezultat, 2016. godine povećan je broj vijećnika u Općinsko vijeću Travnik na sedam od devet koliko čini „Hrvatska koalicija Travnik“, dok je na Općim izborima 2018. godine HDZ BIH Travnik ostvario najveći rezultat u županiji Središnja Bosna unutar HDZ BIH te ponovio rezultate devedesetih godina. Zahvaljujući navedenim rezultatima Travnik ima zastupnika u Saboru ŽSB i Domu naroda u parlamentu FBIH Iliju Nakića i ministra u Vladi ŽSB Bojana Domića.
Predsjednik se također osvrnuo i na ostale aktivnosti u proteklom razdoblju među kojima se izdvajaju infrastrukturni projekti sa razina općine i županije, povećana razina suradnje s dijasporom, uključivanje mladih ljudi u rad stranke, podržavanje kulturnih i društvenih događaja, kreiranje Promemorije travničkih Hrvata kao odgovor na ravnopravan ustroj Grada Travnika. Domić je na kraju ustvrdio da je rad stranačke organizacije bio uspješan uz napomenu da je potrebno još mnogo rada za nastavak borbe za opstojnost na ovim prostorima i da je to samo mali doprinos društvu s usporedbom na žrtvu hrvatski branitelji Travnika u proteklom domovinskom ratu.

Uz kratku raspravu gdje je konstatiran uspješan rad OO HDZ BIH Travnik Izvješće o radu je jednoglasno usvojeno.

Također je jednoglasno usvojeno i pozitivno financijsko izvješće koje je prezentirao član Nadzornog odbora Nikola Biljaka.

Nakon pozdrava gostiju pristupilo se izbornom procesu skupštine gdje je 90 izaslanika izabralo nove članove Općinskog odbora kojeg čine: Josip Malić, Bojan Domić, Danijel Blažević, Zdravko Batinić, Sanda Solomun, Vlatka Lovrinović, Niko Grganović, Ljupko Sučić, Dragan Solomun,  Valentin Matošević, Ilija Nakić, Anto Spajić, Nikolina Bikić, Nikola Biljaka, Ivo Kolenda, Mato Jozak, Mijo Baltić i Mladen Stojanović koji je ušao po dužnosti kao predsjednik OO Mladeži HDZ BIH Travnik uz napomenu da će se nakon provedbe izborne skupštine pridružiti i predsjednica OO Zajednice žena HDZ BIH „Kraljica Katarina Kosača“ Travnik.

Za Nadzorni odbor izabrani su: Goran Pejaković, Kristijan Perić i Niko Marjanović.

Pred novim Općinskim odbor je da u narednim danima izabere predsjednika i Predsjedništvo OO HDZ BiH Travnik.

Links to Best Bookmaker Bet365 it The UK